Er du en af de mange danskere der har taget LCHF kosten til dig?

Med en LCHF måltidskasse er det lettere end nogensinde før at følge kosten og få inspiration til spændende nye retter.

Måltidskasserne er udviklet i samarbejde med kokke og eksperter, der hver uge præsenterer dig for lækre, sunde retter.

På denne side har vi samlet (næsten) alle LCHF måltidskasser.

God fornøjelse!

Antal dage
Antal personer
Sorter måltidskasser
få 10% rabat og fri fragt
proteinkassen-wd-2400-0-40
ProteinKassen
Aarstiderne
fra 79 kr.
pr. portion
slank_600x600
Slankekassen
Menuboxen
fra 35 kr.
pr. portion
Få fri fragt
Gullasch_kvadrat-768x768
KETO måltidskasse
Bonzo
fra 63 kr.
pr. portion
Få fri fragt
axoa_servering_02-768x768
KETO gourmetkasse
Bonzo
fra 66 kr.
pr. portion

3 gode grunde til at vælge en LCHF måltidskasse

1
Kom nemt i gang med LCHF

LCHF står for ’Low Carb High Fat’ og henviser til kost, som indeholder få kulhydrater og masser af fedt.

LCHF har vinket farvel til både kartofler, brød, ris, pasta og havregryn og sagt goddag til en masse grøntsager, kød og fisk, og man taler derfor om, at LCHF-bølgen har vendt den traditionelle kostpyramide på hovedet.

Som LCHF-kok skal du derfor skrue op for fedtet og ned for kulhydraterne.

Hvordan gør man så det? Mange af vores favoritter er jo med ris, pasta eller brød.

LCHF-bølgen har masser af spændende retter at byde på og med en måltidskasse er det meget lettere at komme igang.

2
Få inspiration til nye retter

Det kan godt være, at udtrykket ’Low Carb High Fat’ ikke lyder som sød musik i alles ører, men faktisk kan fedtholdig mad sagtens være sundt.

Æg, bacon, fløde og oksekødsbøffer – lyder det fristende?

Der findes heldigvis masser af spændende LCHF-retter, som du kan lade sig inspirere af.

Du kan for eksempel give dig i kast med en rørt tatar med ramsløgscreme, hvor du blander hakket øksekød og æggeblommer sammen med persille, cornichoner, kapers, sennep og olivenolie og derefter blander en lækker creme af ramsløg, hvidløg, mayonnaise og hvidvinseddike.

Du kan også prøve kræfter med en dampet laks med asparges og dildsovs, hvor laksen tilberedes sammen med forårsløg, ingefær og citron, og hvor fisken dernæst serveres med friske asparges og en dildsovs, som laves på en bund af hvidvin, skalotteløg, citron og piskefløde.

3
Masser af grøntsager

LCHF-madlavning er mere end flødesauce, fed fisk og store bøffer.

Livsstilen er baseret på en kost, som er rig på grøntsager, og derfor er du nødt til at tænke flere salater og grønne retter ind i dine madvaner.

Du kan for eksempel vænne dig til at spise agurkesalat med feta og granatæble, broccolisalat radiser og avocado eller blomkålssalat med citron og basilikum.

Der findes mange lækre salater, som både er grønne og friske, og samtidig indeholder den mængde fedt, som kosten skal have.

Fetaen giver din agurkesalat en fedme, som komplimenterer den friske agurk og de søde granatæbler på den bedst tænkelige måde, avocadoen giver den friske broccoli modspil i form af både fedme og sødme, og blomkålssalaten får sin fedme fra olivenolien, som giver salaten en lækker og cremet konsistens.

LCHF-trenden giver dig en masse muligheder i madlavningen, men det er vigtigt at huske på, at du skal bringe hele kostpyramiden i spil, når du laver mad.

Uanset om du er til røde bøffer eller grønne salater, så handler det om at spise varieret, og du skal derfor sørge for at få den mængde fedt og protein, du har brug for.

Grøntsagskassen eller aftensmadskassen: Vælg den type, du kan lide

Der findes grundlæggende to slags måltidskasser: Grøntsagskassen og aftensmadskassen.

Grøntsagskassen indeholder udelukkende frugt og grøntsager, mens aftensmadskassen indeholder alle de ingredienser, du skal bruge for at lave én eller flere middagsretter.

Det betyder dog ikke, at aftensmadskassen er bedre end grøntsagskassen. Selvom grøntsagskassen kræver mere arbejde fra din side, giver den dig også flere muligheder i madlavningen:

Med grøntsagskassen får du årstidens frugt og grønt serveret i de rette mængder, og derfra kan du selv bestemme, hvilke retter du vil lave.

Der findes endda grøntsagskasser på markedet, som kun indeholder grøntsager, som ellers ville være blevet kasseret, fordi de ikke passer til supermarkedernes efterspørgsmål, og med sådan en kasse kan du bekæmpe madspild og tage hensyn til klimaet.

Sammensæt en LCHF-måltidskasse, som passer til dine behov

Hvad enten du er til grøntsagskasser eller aftensmadskasser, så findes der en LCHF-kasse for dig. De fleste udbydere har gjort det nemt sammensætte en måltidskasse, som passer til dine behov, og den første måltidskasse er kun få klik væk.

Når du skal sammensætte en måltidskasse, er der tre grundlæggende spørgsmål, du skal besvare:

For det første skal du tage stilling til, hvor mange personer skal kassen indeholde mad til, for det andet skal du tage stilling til, hvor mange penge en ret skal koste per person, og for det tredje skal du tage stilling til, hvor mange dage om ugen du vil have kassen.

Det er faktisk ikke så svært, og hos de fleste udbydere kan du justere de tre parametre efter behov. Når først du har taget stilling til det praktiske, kan du dykke ned i de madlavningsmuligheder, kassen giver dig.

Flere proteiner eller færre kalorier? Med en LCHF-måltidskasse bestemmer du selv

Hvis du er ny i LCHF-gamet, kan du have svært ved at vurdere, hvordan du sammensætter din kost på den bedst tænkelige måde. Men fortvivl ej – den opgave kan en LCHF-måltidskasse klare for dig. Hvis du vælger at abonnere på en LCHF-aftensmadskasse, kan du nemlig selv bestemme, om du ønsker en hverdagskasse, en proteinkasse eller en slankekasse.

Hverdagskassen er velegnet til dig, der ikke ønsker at bruge lang tid på madlavningen. Med hverdagskassen kan du lave nemme og sunde retter på ingen tid – for du skal hverken snitte, hakke eller skrælle.

Med proteinkassen kan du lave måltider med masser af protein i. Du får masser af bladgrøntsager, fisk og kød, og retterne er både velsmagende og varierede.

Slankekassen er en god mulighed for dig, der ønsker at tabe dig. Du får flere grøntsager og færre kulhydrater, og du kan være sikker på, at det ikke går ud over den gode smag.
Velbekomme.

Sådan tjener Sundaftensmad.dk penge

Sundaftensmad.dk er en prissammenligningsside for måltidskasser.

Vi har inkluderet 100+ måltidskasser i vores oversigt og modtager kommission når du bestiller en måltidskasse fra en af vores samarbejdspartnere.

Hvis du kan klikke videre til en forhandler er det en kommerciel samarbejdspartner. 

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for Hello Fresh.

Hvis ikke du kan klikke videre, men kun kan se navn og forhandler, så er det ikke en samarbejdspartner.

Vi følger Forbrugerstyrelsens vejledning om skjult reklame, som rettesnor og forsøger at være fuldt gennemsigtige.

Vores standardsortering af resultater er udvalgt så den viser nogle af vores mest populære samarbejdspartnere først, men du kan selv ændre i sortering og filtrering.