Her kan du læse svarene på de mest stillede spørgsmål, som vi har fået.

Hvad indeholder en måltidskasse?

En klassisk måltidskasse består af råvarer og opskrifter til de dage i ugen, du har valgt at bestille til. Når du vælger en måltidskasse, hvor du selv skal tilberede maden, skal du være opmærksom på, at de mest almindelige ingredienser – såsom olie, salt, eddike, mel og sukker – i reglen ikke er pakket med i kassen. Det forventes, at du allerede har disse ting i dit køkken. Derudover kan der være alt fra rå grøntsager til frossent kød, frisk fisk og dåsetomater i din måltidskasse. Nogle udbydere vil sørge for, at grøntsagerne er snittet og polentaen kogt, mens andre vil lade dig tilberede retten helt fra bunden. Måltidskasser med hurtigretter kan bestå af et glas kødboller, tomatsovs og en pakke pasta, som du bare skal koge. Når du vælger din måltidskasse, så overvej altid hvor meget tid du gerne vil bruge på maden. Selve kasserne kan være af træ eller flamingo, og hvis du gerne vil undgå at fylde skraldespanden op hver eneste uge, kan du stille den tomme måltidskasse ud foran døren, når den nye skal leveres. Så tager udbyderen indpakningen med tilbage.

Hvor kan man købe måltidskasser?

Måltidskasser finder du ikke umiddelbart på hylden i supermarkedet. Måltidskasser planlægges og pakkes fra uge til uge, og du er derfor nødt til at bestille den på forhånd. Spørgsmålet er faktisk ikke ”hvor kan man købe måltidskasser” men derimod ”hvor kan man ikke købe måltidskasser”. Forhandlerne af måltidskasser er nemlig vrimlet frem inden for den sidste årrække, og du har derfor god mulighed for at vælge den, der passer bedst til dine behov. Restauranter, grøntsagsproducenter og selv supermarkeder udbyder måltidskasser, som er planlagt af professionelle kokke og ernæringsspecialister. Der findes måltidskasse-udbydere, som specialiserer sig i fisk, mens andre sørger for at undgå madspild, hvorfor de forbereder måltidskasser med skæve agurker og tomater med sjove former. Du køber din måltidskasse over internettet direkte fra forhandlerens side, og det er har aldrig været nemmere at bestille sin aftensmad. Du får et hurtigt overblik over kassens indhold, og du kan se billeder af de forskellige retter.

Hvorfor vælge en måltidskasse?

Mere end 360.000 danskere betaler for at få en måltidskasse sendt til døren. Det svarer til hver 16. person og cirka hver 4. husstand. Men hvorfor overhovedet vælge en måltidskasse, når vi igennem alle generationer har klaret os fint uden? Vi snakker om især 3 vigtige faktorer: Tid. Inspiration. Komfort. At få råvarer sendt direkte til din hoveddør svarer til, at din mand eller kone altid sørgede for at have købt ind til aftensmaden. Kan du forestille dig det? Aldrig mere behøver du at stresse i supermarkedet efter en lang arbejdsdag, hvor du alligevel altid ender op med at købe ind til den samme nemme ret. Aldrig mere kommer du til at mangle inspiration til aftenens ret – for opskriften er allerede valgt af en anden. Vi befinder os heldigvis i en tidsperiode, hvor vi har råd til at tænke mere på vores egen komfort. Og komfort betyder, at vi kan have mere tid, som vi kan bruge tiden på de ting, vi holder af.

Hvilke måltidskasser er billige?

Man skulle måske ikke tro det, men de billigste måltidskasser er rent faktisk dem, hvor størstedelen af retten allerede er tilberedt. Af denne type måltidskasser har vi fundet priser helt ned til 20 kr per ret. Det er med indhold, der som regel er langtidsholdbart – hvilket jo i sig selv er prisbesparende, fordi det ikke kan gå til spilde. Hvis du i stedet foretrækker friske råvarer, skal du op på en startpris, der hedder 40 kr per ret. Her skal du selv tilberede maden, og jo flere dage og personer du bestiller til, des billigere får du måltidskassen. Hvis dit mål er at gå direkte efter de billigste måltidskasser, bør du undgå dem, hvor der er kød- eller fiskeretter hver eneste dag. Kød er dyrt. Prøv i stedet med en flexitar- eller en vegetarkasse, hvor de noget billigere grøntsager sænker prisen betydeligt.

Kan måltidskasser betale sig?

De fleste vælger nok en at bestille en måltidskasse, fordi de ønsker mere tid i hverdagen. – Og tid det sparer du uden tvivl. Det kan dog også godt betale sig at bestille måltidskasser, hvis du ønsker at følge et strammere budget til din madlavning. Med måltidskasser undgår du nemlig madspild, og du modtager kun den mængde råvarer, som du og din familie kan nå at få spist. Dette er især praktisk for en mindre husholdning, hvor de typiske råvaremængder, du kan få fra supermarkedet, aldrig når at blive spist. Måltidskasser koster til gengæld mindre, des flere personer du bestiller til. Derfor kan det også godt betale sig at bestille måltidskasser til den store familie.

Hvor meget koster en måltidskasse?

Man kan jo sagtens være vild med måltidskasse-konceptet uden at være vild med at skulle betale det dobbelte for sin aftensmad. Vi har zoomet ind på de forskellige udbydere for bedre at kunne svare dig på, hvor meget en måltidskasse koster. Sandheden er, at udbuddet i Danmark dags dato er så imponerende stort, at du har mulighed for at vælge og vrage mellem måltidskasser, der specialiserer sig på alle mulige fronter. Selvom økologiske måltidskasser med masser af kød og fisk naturligt nok ligger i den højere ende af prisskalaen, betyder det ikke, at de billigere måltidskasser med en overvægt af sæsonens grøntsager er hverken kedeligere eller af dårligere kvalitet. Spørgsmålet ”hvor meget koster en måltidskasse” afhænger derfor først og fremmest af, om du har specifikke forventninger til indholdet i din aftensmad, eller om du gerne prøver dig frem med varierede og mere prisvenlige retter.