Cosori Premium airfryer – anmeldelse og test 2022

Vi har testet den populære Cosori Premium airfryer.

Vi har set på hvor nem den er at bruge, om den er pengene værd og ikke mindst om den kan lave god mad.

Vi kan allerede nu afsløre at vi er vilde med den. Den er nem at bruge, laver virkelig lækker mad og så sparer man opvasken. 

Læs med og få at vide hvorfor vi anbefaler den, men også hvad vi synes den kunne gøre bedre.

Indholdsfortegnelse

Cosori Premium anmeldelse

Bedst i Test

Volumen: 5 liter / 2,7 kg
Vægt: 5,4kg
Programmer: 11
Watt: 1700
Størrelse: 32 x 30 x 30cm
Garanti: 2 år

Cosori Premium er en super airfryer, som jeg varmt kan anbefale til børnefamilier, travle singler og hvem der nu gerne vil erstatte frituregryde, mikroovn og ovn med en køkkenmaskine.

Den har et afdæmpet stilfuldt design, der gør den passer ind i moderne køkkener og den fylder mindre end man burde tro.

Cosori Premium laver lækker mad, nemt og hurtigt og er meget brugervenlig med 11 forudindstillinger der klarer alt fra fisk og kylling til bacon. Det gør den også velegnet til børn og teenagere, som nemt kan lave snacks og småretter.

Airfryeren er desuden nem at rengøre og vedligeholde, det er for det meste nok med lidt køkkenrulle og en våd klud efter brug.

Cosori Premium har vundet en række tests og anbefalinger, blandt andet fra BBC Good Food og Tek.no og så har den vundet designprisen Red Dot Award. På Amazon.com får den 4.7 ud af 5 stjerner og den anbefales af tilfredse brugere på Facebook og Reddit.

Jeg anbefaler Cosori Premium til alle der gerne vil lave sundere, mere varieret mad, men som normalt ikke får det gjort.

Med en airfryer som denne er det meget nemmere at tage det sunde valg. 

Med en pris på omkring 2000kr er det ikke den billigste airfryer, men billigere end konkurrenten fra Phillips og ikke meget dyrere end fx Ninja Foodie.

Bedømmelse
5/5 stjerner
5/5

Førstehåndsindtryk og design

Det første jeg lagde mærke til da jeg åbnede kassen var Cosori airfryerens matte, sorte farve og det kompakte design.

Cosori Premium er faktisk en stor airfryer med plads til 5,7 liter, men designet gør at den ikke fremstår klodset.

Airfryeren har et kompakt firkantet design med afrundende kanter og det synes jeg er et godt valg for så passer den godt ind i de fleste moderne køkkener.

Jeg kan lige se den for mig i et køkken med stål og træ. 

Det er selvfølgelig individuelt hvilket udseende man foretrækker, men hvis du er bekymret for at få et skrummel af en plastikdims in køkkenet, så kan jeg godt berolige dig der. Den vil stå fint ved siden af din kaffemaskine og køkkenmaskine.

Jeg bor selv i en ældre lejlighed i København med et lille køkken, så der er bare ikke plads til så mange køkkenmaskiner, men jeg synes Cosori airfryeren kan stå fint i hjørnet uden at dominere.

Brugervenlighed og opsætning

Jeg var som sagt lidt nervøs over at skulle tage en airfryer i brug. Ikke fordi jeg er teknisk analfabet, men fordi jeg altså ikke er så vant i køkkenet og derfor har lidt dårlige erfaringer med dimser dertil.

Cosori Premium er heldigvis super nem at få sat op.

Når du først har fået fisket den op af æsken og sat på plads er det ret ligetil at samle:

Det eneste du skal gøre er at fjerne plastik og pap og så samle de to bakker og sætte dem ind i airfryeren. Og det er faktisk det, klar til brug.

Du kan evt se denne video (ikke min):

Der medfølger også ekstraudstyr til grill og bagning, en udførlig brugsanvisning på dansk, samt en opskriftsbog.

Jeg anbefaler dig at skimme brugsanvisningen igennem først og lige få styr på hvordan en airfryer fungerer og hvad de forskellige knapper og indstillinger bruges til.

Noget der her er vigtigt er at huske at opvarme ovnen før brug! Det skal gøres hver gang – og tager et par minutter.

Det gøres ved tryk på knappen “Pre-Heat” og vælge den varme der skal bruges – så tilpasser airfryeren selv tiden og bipper når den er klar. Du kan se hvilken varme du skal bruge i opskriftbogen alt efter hvad du vil tilberede.

Airfryeren skal places i god afstand til væggen, da udluftningen sker bag til og det er den eneste lyd du kan høre mens den er i gang. Den er meget støjsvag, mindre end en varmluftovn vil jeg mene. Jeg glemte i hvert fald alt om den da jeg ikke kunne høre den fra køkkenet, før den bippede at den var klar.

Forudindstillinger og programmer

I min test har jeg lavet alt fra bacon til kyllingevinger og der har jeg indtil nu mest brugt forhåndsindstillingerne og knapperne til det. 

De er heldigvis nemme at genkende med små symboler for f.eks. kylling, bacon, fisk og så videre.

Når du bruger forhåndsindstillingerne, så tjek først i opskriftbogen, så du kan fine-tune tid og varme. Der er jo forskel på at stege et kyllingebryst med skind og en kyllingfilet.

I opskriftbogen kan du også se om du skal ryste eller vende din mad undervejs. Det er endnu en fordel ved at bruge forudindstillingerne, for så får du automatisk besked hvis det skal gøres med bip og blink fra maskinen.

Jeg har ikke haft så meget behov for at indstille manuelt, men den kan selvfølgelig også og fungerer som på en mikroovn, hvor du vælger temperatur og tid. Her skal du være opmærksom på at en Cosori airfryer bruger mindre varme og tid end en almindelig ovn. 

Jeg brugte fx den manuelle mulighed til at give min bacon lidt mere sprødhed, da indstillingen som standard ikke gav helt så sprødt et resultat som jeg ville, måske fordi det er sådan man i udlandet foretrækker bacon. Her gav jeg den så bare 2 minutter på maks og så fik jeg lækker sprød bacon ud.

Tilberedning og madlavning

Under denne test har jeg eksperimenteret med forskellige retter og madvarer. 

Jeg har blandt andet testet:

  • Laksefilet
  • Bacon
  • Kyllingebryst med skind
  • Kyllingfilet
  • Pommes Frites (hjemmelavet og fra frost)

Fordi det nu engang er det noget jeg ofte spiser og også fordi jeg synes det kan være svært at tilberede ordentligt.

Der er plads til 5,7 liter, hvilket burde være nok til mindst 4 portioner samtidig(?), samt f.eks. at kunne tilberede en hel grillkylling. Jeg har ikke selv testet en hel kylling, men på det social medie Reddit (/r/airfryer) er der masser af billeder af hele grillkyllinger tilberedt i Cosori.

Fish and Chips lavet i Cosori Premium. Kilde: Reddit.com

Der findes dog større airfryers, f.eks. Phillips Airfryer XXL og Ninja Foodie, men jeg vil mene Cosori er rigelig stor til de fleste almindelige familier og selvfølgelig singler. Er du single kan du også fint klare dig med den mindre Cosori Pro model, som er noget billigere.

Det første jeg testede var en laksefilet fra Brugsen. 

Den valgte jeg fordi jeg synes det er super svært at stege fisk uden at den bliver tør og kedelig. 

Den opgave klarede airfryeren helt perfekt med en lækker saftig konsistens og et sprødt skind.

En positiv overraskelse var hvor lidt lugt der undslap fra maskinen. Normalt er fisk jo virkelig noget der kan lugtes i hele opgangen eller huset, men der var næsten ingen lugt og bakken var nem at rengøre bagefter.

Baconen var på samme måde sprød og lækker og her var det virkelig en positiv overraskelse hvor lidt fedt og vand der lå tilbage. 

Glem alt om spruttende olie ud over komfuret. Det skyldes måske at der er udluftning i en airfryer, så væsken fordamper ud af baconen undervejs. Der er jo vand i det meste bacon. Det gør også at rengøringen er nem bagefter, hvor det er nok med lidt køkkenpapir.

Afhængig af hvad du tilbereder skal du måske vende eller ryste maden, f.eks. når du laver fritter. Her er det smart at bruge forudindstillingerne og slå op i opskriftsbogen, for så får du besked når det skal gøres – med et bip. Der står i opskrifterne om du skal vende eller ryste.

Tikka Massala – hel grillkylling lavet i Cosori Premium. Kilde: Reddit.com

I denne test har jeg ikke kunnet teste alle typer mad, men det jeg har testet har givet et godt resultat. På sociale medier som Facebook og Reddit finder du mange eksempler på lækre opskrifter lavet med Cosori. Jeg har linket til nogen af dem i galleriet nedenunder. 

Der er rigtig mange Facebook grupper hvor du kan få inspiration og finde opskrifter. I det hele taget er folk meget søde med at dele deres erfaringer og opskrifter med airfryers. Det er så fint! Cosori har også selv en engelsk Facebook gruppe hvor de svarer på spørgsmål, men ellers er der to gode danske grupper: Airfryer Danmark og Airfryer Opskrifter, Tips Og Tricks

Rengøring og vedligeholdelse

Brugsanvisningen anbefaler at rengøre airfryeren efter hver brug og gerne hurtigt, men selvfølgelig først når den er afkølet.

Airfryeren har et dobbelt bakkesystem, med en beholder i bunden og så en anden beholder med huller i bunden ovenpå. På den måde løber fedtstof ned i den nederste beholder i stedet for at sætte sig fast selve risten.

Beholderne og ristene er lavet i titanium og tåler opvaskemaskine (tjek lige med brugsanvisningen), men for det meste er det nok med køkkenrulle og en våd klud eller lidt sulfo på en svamp. 

Materialet er non-stick og ingen direkte varme i metallet, så risikoen for at noget brænder på er meget lav.

Ligesom med en frituregryde vil jeg anbefale at være grundig og pligtopfyldende med rengøringen efter brug, så der ikke sætter sig rester der på sigt kan skade non-stick overfladen eller give smag til det du laver.

Tekniske specifikationer

Cosori Premium er en stor airfryer med plads til 5,5 liter og 2,2 kg. 

Den har en effekt på 1700 Watt, hvilket er helt i top i vores test. Effekten er afgørende for hvor hurtig og hvor godt et resultat man får og også om man kan få sprød overflade samtidig med saftig indre.

Den maksimale temperatur er 205 grader og den maksimale kogetid er 60 minutter. Det er værd at bemærke at en airfryer bruger markant mindre varme end en ovn, så 205 grader svarer til mere i en almindelig ovn.

Hvem anbefaler jeg Cosori Premium til?

Cosori Premium er den største airfryer fra Cosori (5.5 liter) og er derfor især velegnet til børnefamilier (op til 5 personer), hvor man som single eller par fint kan klare sig fint med den mindre Cosori Pro model (4.6 liter og op til 4 personer).

En airfryer som denne har mange anvendelsesmuligheder. For mig er den genial til at lave sund mad som stadig er lækkert.

Fordi airfryeren er så god til både at lave sprøde og saftige ting gør den det meget mere fristende at vælge de sunde madvarer. 

Fisk er for eksempel noget jeg synes er svært at lave normalt, men super nemt at lave i en airfryer. Jeg smider bare en laksefilet eller en anden fisk i og trykker på knappen og 20 minutter senere har jeg en lækker saftig filet, uden at der stinker af fisk i hele lejligheden. Det er virkelig fedt og noget jeg vil bruge meget.

Det samme gælder kylling, hvor en kyllingfilet bliver perfekt brun udenpå og saftig indeni. Går du op i træning og makroer er det her helt sikkert et godt valg. Genialt til meal prep, fordi du kan sætte den til at lave en håndfuld kyllingbrystfileter, der alle bliver perfekt tilberedt efter bare 20 minutter.

Jeg ved at mange børnefamilier er meget glade for deres airfryer af samme grund, fordi det er så let for børnene at lave pommes frittes, nuggets og andre lækre snacks.

Her er en fordel med Cosori Premium at den har så mange forudindstillede programmer med påmindelse om at ryste/vende maden. På den måde kan selv legende og distraherede børn huske det! 

Her vil jeg gerne tilføje at Cosori airfryeren ikke bliver meget varm under brug. Du skal selvfølgelig lære børnene at bruge den korrekt og ikke røre ved siderne, men jeg tror ikke der er stor risiko for at brænde fingrene.

Sådan tjener Sundaftensmad.dk penge

Sundaftensmad.dk er en prissammenligningsside for måltidskasser.

Vi har inkluderet 100+ måltidskasser i vores oversigt og modtager kommission når du bestiller en måltidskasse fra en af vores samarbejdspartnere.

Hvis du kan klikke videre til en forhandler er det en kommerciel samarbejdspartner. 

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for Hello Fresh.

Hvis ikke du kan klikke videre, men kun kan se navn og forhandler, så er det ikke en samarbejdspartner.

Vi følger Forbrugerstyrelsens vejledning om skjult reklame, som rettesnor og forsøger at være fuldt gennemsigtige.

Vores standardsortering af resultater er udvalgt så den viser nogle af vores mest populære samarbejdspartnere først, men du kan selv ændre i sortering og filtrering.