Fiskevender til grill (Weber m.fl.) – Bedst i Test 2022

Elsker du duften af friskgrillede fisk og grøntsager på en skøn dansk sommeraften? Så er du givetvis også vild med alverdens grillværktøjer, der hjælper dig med at få den perfekte tilberedning.

En fiskevender til grill er en form for rist, der via sit net klemmer fisken fast.

Derfor bør du bruge en fiskevender, når du griller fisk:

 • Fisken klæber sig ikke fast på grillen
 • Det bliver nemmere at vende fisken
 • En fiskevender er det perfekte udstyr til fisketuren eller campingturen

Vi præsenterer dig her for 3 af de bedste fiskevendere til grill.

Weber Original Fiskevender

 • Testvinder hos Politiken med karakteren 6 ud af 6
 • imponerer over hele linjen

Køb din Weber Original Fiskevender her

Går du efter en premium fiskevender til grill? Så køb Webers model. Den er måske nok noget dyrere, men imponerer også på alle fronter.

Weber Original Fiskevender blev en suveræn vinder i Politikens test med karakteren 6 ud af 6. Den vinder på sin solide konstruktion, velgennemførte design (uden et langt håndtag, der stikker ud under grilllåget) samt den elastiske lukkemekanisme, der utroligt nemt lukkes ned over fisken.

Mekanismen er så effektiv, at den også sagtens kan bruges til både grøntsager, spareribs og andre lækre sager.

De billigste modeller har det ofte sværere ved at lukke sammen om fisken, ligesom metallet gerne bliver varmt – dét er ikke tilfældet med Webers fiskevender, og det er derfor også nemt at både vende fisken og få den til at slippe.

Et andet plus er, at du både kan få den i en størrelse small og large.   

Fordele: 

 • Elastisk lukkemekanisme
 • Smart og let håndterligt design
 • Fås i small og large

Ulemper: 

 • Dyrere model

Køb din Weber Original Fiskevender her

Küchenprofi Easy Fiskevender

 • Topscorer hos Politiken med karakteren 5 ud af 6
 • Prisvenligt produkt af en god kvalitet

Küchenprofis fiskevender Easy bliver også anbefalet af Politiken, hvor den har hentet den flotte karakter 5 ud af 6.

Den er noget billigere og vil derfor også være et attraktivt valg for mange. Det er den type fiskevender, du sagtens kan bruge til både fisk, ost og grøntsager.

Hos Politiken bliver fiskevenderen rost for at være forholdsvis kraftig og nem at lukke takket være de solide hængsler. Det store kritikpunkt går på, at fiskevenderen ofte bliver meget varm, og det kan derfor være svært at håndtere den. Dog får du rigtig fine resultater, ligesom det er super nemt at få fisken til at slippe.

Fordele: 

 • Prisvenligt produkt
 • Kraftig konstruktion
 • Kan bruges til flere ting

Ulemper: 

 • Kan godt blive noget varm

Dangrill Fiskevender

 • Anbefalet hos Politiken med karakteren 4 ud af 6

Køb Dangrills fiskevender her

Dangrills fiskevender til grill er endnu et af de produkter, der bliver anbefalet af Politiken med karakteren 4 ud af 6. Plusserne tæller det smarte knæk på håndtaget, der letter lukningen omkring fisken – eller grøntsagerne.

Prisen ligger på lige omkring 100 kroner, præcis som Easy-modellen, hvilket må siges at være en god pris. Du skal dog også være villig til at gå en smule på kompromis med visse ting. Håndtaget er f.eks. ikke det mest varmbestandige, og trods det kraftige metal er konstruktionen på Dangrill Fiskevender ikke den bedste i klassen, særligt ikke når du åbner den. Håndtaget stikker også en del ud, modsat de to første fiskevendere på listen.

Fordele: 

 • Prisvenligt produkt
 • Nem at lukke
 • Kan bruges til flere ting

Ulemper: 

 • Noget ustabil konstruktion – heller ikke så varmebestandigt håndtag

Køb Dangrills fiskevender her

Det skal du vide om at købe fiskevender til grill

Er det første gang, du skal ud at investere i en fiskevender til grill? Så er det godt at vide, hvad du mere specifikt skal gå efter. Det handler ikke kun om prisen, men også om selve konstruktionen og lukkemekanismen.

Lukker din fiskevender godt sammen om fisken?

Prismæssigt ligger en fiskevender til grill typisk i omegnen af 100-300 kroner. Det er dog ikke alle modeller, der er lige holdbare. Du skal bl.a. være opmærksom på, om hængslerne virker stabile, og lukkemekanismen generelt er nem at håndtere. Flere fiskevendere har små ringe, der kan have en smule svært ved at lade risten lukke tæt om fisken. Konstruktionen kan også være ret tynd og bliver derfor meget varm under brug. Du kan her med fordel se nærmere på, hvad eksperterne har at sige om emnet.  

Håndtag eller ikke håndtag på din fiskevender?

Vær OBS på, at visse fiskevendere har et meget langt håndtag – det kommer ofte til at stikke så meget ud, at du ikke kan lukke grilllåget helt i. Hvis det er et problem for dig, kan du vælge en fiskevender til grill uden det længere håndtag, og som minder en del om den mere traditionelle form for rist.

Kan du bruge din fiskevender til andet tilbehør?

Langt de fleste fiskevendere kan også bruges til f.eks. grøntsager. Kig dog gerne på ristens størrelse og holdbarhed for at overveje, om du også kan bruge den til endnu flere (og større) ting som eksempelvis spareribs.

Sådan tjener Sundaftensmad.dk penge

Sundaftensmad.dk er en prissammenligningsside for måltidskasser.

Vi har inkluderet 100+ måltidskasser i vores oversigt og modtager kommission når du bestiller en måltidskasse fra en af vores samarbejdspartnere.

Hvis du kan klikke videre til en forhandler er det en kommerciel samarbejdspartner. 

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for Hello Fresh.

Hvis ikke du kan klikke videre, men kun kan se navn og forhandler, så er det ikke en samarbejdspartner.

Vi følger Forbrugerstyrelsens vejledning om skjult reklame, som rettesnor og forsøger at være fuldt gennemsigtige.

Vores standardsortering af resultater er udvalgt så den viser nogle af vores mest populære samarbejdspartnere først, men du kan selv ændre i sortering og filtrering.