Skærebræt – bedst i test 2022 (træ og plast)

Er du på udkig efter et nyt skærebræt i træ eller plastik?

Vi har fundet 7 af de mest populære skærebræt på markedet lige nu, blandt andet flere der har vundet “bedst i test” i Politikens test af skærebræt fra 2022. Så hvis du ikke har abonnement hos Politiken kan du se testresultaterne lige nedenunder.

Velbekomme!

Bedste skærebræt i træ

Eva Solo

 • Mål: 32 x 24 cm
 • Materiale: Egetræ
 

i samarbejde med PriceRunner

Eva Solo har skabt et enkelt skærebræt i eg, der matcher den rustikke nordiske stil. Det kan bruges både til at skære kød og grøntsager på, men det er også et flot serveringsbræt.

Modellen er lavet i ét stykke, hvor både selve brættet, men også håndtaget er skåret ud af egetræ. Hjørnerne og siderne er afrundede, så der ikke er nogle skarpe kanter. Med en læderstrop i håndtaget er det nemt at opbevare, hvis du vil hænge det på væggen.

Continenta

 • Mål: H8xL50xB32,5 cm
 • Materiale: Gummitræ
 • 6/6 stjerner hos Politiken – Testvinder

Har du brug for smart opbevaringsplads til de madvarer du gør klar på skærebrættet, har Continenta integrerede skuffer, du kan bruge. De 3 skuffer i rustfrit stål kan både gå i ovnen og i opvaskemaskinen, når du laver mad.

Modellen er også en testvinder hos Politiken, hvor det får ros for at have en god størrelse. Det kan også anbefales, fordi det er multifunktionelt og har gummifødder, der sørger for, at det er stabilt, når det er i brug.

Politikens testere skriver:

Kokkefaglærer Thomas Rønsch ToftdahlPerfekt størrelse. Solidt og stabilt kram. Overflade af endetræ med en flot glat skæreflade. Nemt at bruge bakkerne. Jeg er vild med det!

Kok Sara Nygaard: God størrelse, stort uden at være for stort og ikke så tungt. Det fungerer godt med bakkerne under brættet. Nemt at holde rent.

Køb dit Continenta Multifunktionelt skærebræt her

Endeavour

 • Mål: L34xB21xH0,9 cm
 • Materiale: Wood Fiber
 

i samarbejde med PriceRunner

I hverdagen er det en fordel, at du har et holdbart og slidstærkt skærebræt. Endeavour er fremstillet i bæredygtig og FSC-certificeret Wood Fiber. Materialet er både hårdført, men det har også antibakterielle egenskaber, der er gode i køkkenet.

Det enkle design har en god størrelse og har gummidutter under, så det står godt fast under brug. Og når du er færdig med at bruge det, kan det gå direkte i opvaskemaskinen.

House Doctor

 • Mål: B26xL42xH1,5 cm
 • Materiale: Brasiliansk nøddetræ

Med det flotte skærebræt fra House Doctor, kan du både skære madvarer ud, men det er endnu bedre som serveringsbræt. Det naturlige brasilianske nøddetræ giver en smuk overflade, hvor du kan anrette tapas eller ost til hverdag eller fest.

Designet er lavet med bløde og afrundede kanter, mens håndtaget, der er formet ud i et med brættet, gør det nemt at flytte rundt med brættet.

Køb dit House Doctor Walnut skærebræt her

Skagerak

 • Mål: B24xL40xH2,5 cm
 • Materiale: Teaktræ

Det store Skagerak skærebræt i teaktræ er både praktisk og elegant. Lavet i teaktræ er det både flot at se på, hvis du anvender det til anretninger, men du kan også uden problem skære kød, brød og grøntsager på den hårdføre overflade.

Når du skal skære kød er Skagerak ekstra praktisk, for det er designet med saftrille. Saftens fra dit kød vil blive samlet i en rille langs kanten, så du nemt kan rydde op og gøre rent efterfølgende.

Køb dit Skagerak skærebræt her

Zwilling

 • Mål: B31xL42xH4 cm
 • Materiale: Bambus

Et skærebræt med saftrille er en stor hjælp, når du vil undgå saft fra kød eller vandmelonen på køkkenbordet. Zwilling er stort, robust og fremstillet i bambus, hvor der er en smart integreret saftrille hele vejen rundt. Det har et enkelt og flot design, der også kan bruges til at anrette mad på.

Bambus er både hårdført, men det er også skånsomt mod dine knives skæreflade.

Køb dit Zwilling skærebræt i bambus her

Bedste skærebræt i plast

Daloplast

 • Mål: B19xL27 cm
 • Tåler opvaskemaskine: Ja
 

i samarbejde med PriceRunner

Det smarte skærebræt fra Daloplast er praktisk i køkkenet. Du kan få modellen i 3 forskellige farver, så du kan bruge ét til kød og et andet til grøntsagerne.

Daloplast har skabt en billig og skridsikker model til køkkenet, hvor kanten af brættet er lavet med termoplastisk gummi. Derfor ligger det stabilt, når du bruger det, og når det skal rengøres, kan det tåle at komme i opvaskemaskinen.

Holms Deli

 • 29,2×20,3 cm
 • 33×22,9 cm 
 • 36,8×25,4 cm
 • Tåler opvaskemaskine: Ja

Hygiejne er afgørende i køkkenet, og du bør bruge forskellige skærebrætter til forskellige typer af madvarer. Fra Holms Deli kan du få en smart pakke med 3 styk, der har hver deres størrelse, så du nemt kan finde det rigtige, når du kokkerer.

Når du benytter de 3 udgaver, er det praktisk, at de alle er udstyret med en saftrille og kan tåle opvaskemaskine efter brug. Oveni har de et smart håndtag.

Køb dit HOLMs deli skærebræt her

Joseph Joseph Chop2Pot

 • Mål: B22xL38 cm
 • Tåler opvaskemaskine: Ja
 • 4/6 stjerner hos Politiken
 

i samarbejde med PriceRunner

Vil du gøre det enkelt at flytte med de madvarer, du har skåret ud, er Chop2Pot fra Joseph Joseph et smart valg. Du kan bruge skærebrættet normalt, men når du er færdig med at skære, kan kanterne vippes op, så du kan løfte madvarerne nemt og enkelt. Foldemekanismen fungerer godt, og du kan gøre det med én enkelt hånd.

Selve skærefladen måler 22×26,5 cm, og det er skridsikkert, kan gå i opvaskemaskinen og hænges op i et hul i håndtaget under opbevaring.

Politikens testere giver det 3/5 stjerner og skriver:

Thomas Rønsch Toftdahl: For lille. Fed funktion: kan ligge helt fladt og skridsikkert og så løftes op som en spade i én håndbevægelse. Fint med hul til ophæng.

Sara Nygaard: Ligger stabilt på køkkenbordet. Foldefunktionen fungerer fint og kan betjenes med én hånd. Ret lille. Nemt at rengøre i opvaskemaskinen.

Webequ

 • Mål: B29xL34xH4,5 cm
 • Tåler opvaskemaskine: Ja
 • 3/6 stjerner hos Politiken

Skal du have styr på dine hakkede grøntsager eller stykker af kød, når du har skåret dem, kan Webequ hjælpe dig. Det er designet med en høj kant, der holder dine madvarer på brættet, og når du skal flytte dem over i gryder eller pander, er det praktisk.

Skærebrættet er dog til den lille side, hvor det kan være svært at bruge kniven ordentligt grundet kanterne. Det ligger dog sikkert og stabilt og kan gå i opvaskemaskinen efter brug.

Politikens anmeldere giver det 3/6 stjerner og skriver:

Thomas Rønsch Toftdahl: Ideen er god, men brættet er dimensioneret forkert. Der er ikke plads til at bruge en kniv ordentligt pga. kanterne. Hældefunktionen er heller ikke optimal.

Sara Nygaard: Fungerer o.k., men er lidt for lille. Ligger godt og stabilt. Nemt at gøre rent. Vejer ikke meget. Godt materiale til formålet.

Køb dit Webequ skærebræt her

Det skal du vide om at købe skærebræt

Inden du vælger et skærebræt, kan du med fordel overveje de følgende faktorer:

Størrelse

Der skal være god plads til, at du både kan skære dine madvarer og eventuelt opbevare allerede skårede madvarer på det på én gang. Størrelsen skal passe til både formålet, men det skal også være plads til det på dit køkkenbord, når du arbejder.

Træ eller plast?

Der er fordele og ulemper ved både træ og plast. Træ er flot, holdbart og beskytter dine knive bedst. Derimod kan det være svært at holde rent og hygiejnisk, da de oftest ikke tåler opvaskemaskine.

Plastik er nemmere at rengøre, da de som udgangspunkt kan tåle opvaskemaskine. Plast er derfor det mest hygiejniske valg. Dog vil træ være bedre for dine knive, da plastik kan afsætte en tynd film af plast på knivsæggen, der gør den sløv.

I dag kan du også få andre materialer som bambus og sukkerrør, men træ og plast er mest udbredt.

Skridsikker

Det er afgørende, at dit skærebræt ligger solidt og sikkert på bordet, når du skal skære med en skarp køkkenkniv. Gå gerne efter modeller, der har en skridsikker bund, så du er sikker på, at det bliver liggende under madlavningen.

Skærebræt med saftrille til steg og kød

Når du skal skære den store steg eller andet saftigt kød, er det en fordel, at der er en saftrille langs kanten. Saftrillen sørger for at opsamle saft, så det ikke løber direkte ud på dit køkkenbord.

Hvilket skærebræt er det mest hygiejniske?

Både skærebræt i træ og plast får ridser efter knivens blad, hvor bakterier kan udvikle sig. Derfor skal det gøres grundigt rent med opvaskemiddel efter brug, om det er fremstillet i træ eller plast.

Det mest hygiejniske valg er at vælge en udgave i plast. Plastik er lettere at rengøre og kan ofte tåle at komme i opvaskemaskinen.

Vælger du en udgave i træ, skal du sørge for, at du har adskilte bræt til henholdsvis kød og grøntsager.

Sådan rengør og vedligeholder du dit skærebræt

Først og fremmest skal du sikre dig, om dit skærebræt skal rengøres i hånden eller kan gå i opvaskemaskinen. Du bør under alle omstændigheder vaske det brugte grundigt af efter brug, og du bør lade det tørre helt, før du gemmer det væk.

Har du valgt en udgave i træ, skal du også være opmærksom på, at det indimellem skal have olie for at beholde sin lækre overflade og styrke.

Kan et skærebræt tåle opvaskemaskine?

Det er ikke alle materialer, der kan tåle at gå i opvaskemaskinen; særligt træ skal ofte vaskes i hånden.

De fleste udgaver i plast kan du vaske i opvaskemaskinen, men det er vigtigt, at du tjekker efter. Hvis de bliver vasket ved for høj varme, kan materialet blive bøjet eller ødelagt. Derfor bør du altid læse op på rengøring og vedligeholdelse for netop dit produkt.

FAQ

Hvad er det bedste skærebræt?

Det bedste skærebræt har den rigtige størrelse, står sikkert på bordet og er fremstillet i et hårdført materiale.

Hvilket skærebræt er mest hygiejnisk?

Det mest hygiejniske skærebræt er fremstillet i hygiejniske materialer og er nemt at rengøre.

 

Sådan tjener Sundaftensmad.dk penge

Sundaftensmad.dk er en prissammenligningsside for måltidskasser.

Vi har inkluderet 100+ måltidskasser i vores oversigt og modtager kommission når du bestiller en måltidskasse fra en af vores samarbejdspartnere.

Hvis du kan klikke videre til en forhandler er det en kommerciel samarbejdspartner. 

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for Hello Fresh.

Hvis ikke du kan klikke videre, men kun kan se navn og forhandler, så er det ikke en samarbejdspartner.

Vi følger Forbrugerstyrelsens vejledning om skjult reklame, som rettesnor og forsøger at være fuldt gennemsigtige.

Vores standardsortering af resultater er udvalgt så den viser nogle af vores mest populære samarbejdspartnere først, men du kan selv ændre i sortering og filtrering.